De dynamische stand

Op de dynamische stand kan je kennis maken met verschillende disciplines die op verschillende niveaus worden gegeven.

Hier kan je ervaring opdoen en trainen voor bepaalde wedstrijden, waarbij je niet enkel op een kaart hoeft te schieten.

Elke maand wordt er een planning gemaakt van wat er die avond gebeurt en vanaf welk niveau dit toegankelijk is.

Om deel te kunnen nemen aan deze activiteiten dien je een bepaald niveau te behalen. Dit wordt regelmatig aan de hand van praktische proeven getest. Tijdens deze proeven zal je onder tijdsdruk en uithouding moeten kunnen presteren, om zo aan te tonen dat je accuraat en veilig met een wapen kan omgaan.

Deze activiteiten zijn vrij divers en kunnen van statisch tot dynamisch variëren.

Enkele activiteiten die door onze Range Officers worden gegeven zijn Bowling Pins, Steel Challenge, Man VS Man, Parcour (IPSC), plinking  .22 en nog veel meer.

Elk niveau heeft daarom ook zijn eigen moeilijkheidsgraad. Om dit te onderscheiden maken we gebruik van een badge systeem. Dit gaat van Wit, Brons, Zilver tot Goud.

Alles begint bij het behalen van de witte badge, eenmaal je deze hebt bemachtigd ben je welkom op de avonden die open zijn gesteld voor Wit.

Naarmate jouw niveau stijgt kan je aan andere activiteiten deelnemen, die overeenkomen met jou niveau.

Vanaf het niveau zilver kan je beginnen met het uitoefen van de activiteiten met een holster. Op dit niveau zullen de activiteiten nog steeds statisch gebeuren, maar je kan hier al voldoende trainen en vertrouwd geraken om nadien een niveau te kunnen stijgen.

Eens je de gouden Badge hebt behaald kan je je volledig in het dynamisch avontuur gooien, door deel te nemen aan de gevorderde activiteiten.

Ben je een sportschutter die net dat ietsje meer zoekt in de schietsport? Dan ben je op onze dynamische stand gegarandeerd aan het juiste adres.